Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vin reformele: Ce se va întâmpla cu Curtea Supremă de Justiție

© Sputnik / Evgheni PanasencoMinisterul Justiției
Ministerul Justiției - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Reformarea Curții Supreme de Justiție se va desfășura în câteva etape și are drept scop îmbunătățirea calității actului de justiție.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Ministerul Justiţiei a iniţiat procesul de elaborare a proiectului Legii cu privire la reformarea Curții Supreme de Justiție (CSJ).

Elaborarea proiectului de lege are drept scop îmbunătățirea calității actului de justiție, consolidarea independenței și responsabilității individuale ale judecătorilor, precum și asigurarea unei practici unitare de către CSJ.

Ministrul Olesea Stamate despre reformarea Curții Supreme de Justiție - Sputnik Moldova
Video
Ce se întîmplă cu Curtea Supremă de Justiție și cu judecătorii din CSJ

În vederea realizării obiectivelor propuse sunt prevăzute mai multe etape de implementare a reformei care vizează regândirea rolului și a competențelor CSJ, reducerea numărului de judecători, evaluarea actualilor judecători ai CSJ, examinarea dosarelor aflate pe rol la CSJ și transferul judecătorilor CSJ în alte instanțe ierarhic inferioare.

Proiectul actului normativ va avea la bază Conceptul privind reformarea Curții Supreme de Justiție din Republica Moldova.

În vederea eficientizării procesului de elaborare a proiectului de lege menționat, Ministerul Justiției solicită implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor în acest sens.

Propunerile urmează a fi transmise până la pe 1 august 2019, în format electronic, la adresa: victor.stratu@justice.gov.md.

Fluxul de știri
0