Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ucis de medic: Caz tragic la Spitalul din Orhei

© Sputnik / Miroslav RotariСкорая помощь
Скорая помощь  - Sputnik Moldova
Abonare
Un pacient internat la Spitalul din Orhei a murit după ce medicul care-l trata i-a aplicat tratament greșit.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Un medic chirurg de la Spitalul raional Orhei a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea din neglijenţă (malpraxis) a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul unui pacient, în vârstă de 67 de ani.

Spital - Sputnik Moldova
A intrat în vigoare legea care poate bate tare la buzunar pacientul

Procuratura raionului Orhei a demonstrat prin probe că, pe 13 martie 2015, fiind medic curant al unui pacient internat în spitalul raional în acea zi cu diagnosticul ”Retenţie urinară acută. Macrohematurie” şi fără a-l examina personal, chirurgul i-a prescris pentru administrare preparate care pot genera reacţii alergice şi anafilactice. Aceste medicamente i-au fost prescrise pacientului chiar dacă chirurgul știa că bolnavul suferea de astm bronşic, fapt ce-l obliga să respecte anumite standarde de investigare şi tratament special.

În urma administrării medicamentelor prescrise de către medic, în seara aceleiași zile, a survenit moartea pacietului.

Doi medici din capitală, condamnaţi pentru malpraxis, vor plăti doar o amendă>>>

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală şi au dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale. Rezultatele au demonstrat că moartea pacientului a survenit în rezultatul insuficienţei respiratorii acute, ca urmare a crizei astmului bronşic, provocată de medicamentele prescrise de medic.

Fiind audiat, medicul, în vârstă de 43 de ani şi cu un stagiu de 18 ani în cadrul spitalului raional Orhei, nu şi-a recunoscut vina.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Fluxul de știri
0