Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Raportorii APCE vor să știe când va fi depolitizată justiția în Moldova

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaÎntrevederea reprezentanților fracțiunii PSRM cu Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
Întrevederea reprezentanților fracțiunii PSRM cu Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei - Sputnik Moldova
Abonare
Raportorii APCE pentru Moldova, interesați de lupta împotriva corupției, legislația și acțiunile preconizate pentru depolitizarea justiției.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Evoluțiile politice și funcționarea instituțiilor democratice în Republica Moldova au fost principalele subiecte discutate în cadrul întrevederilor deputaților cu coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin, care se află într-o vizită de informare în Republica Moldova.

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri locale în Moldova: Ce le-a spus Zinaida Greceanîi raportorilor APCE

Raportorii APCE au avut o discuție cu deputații din comisiile parlamentare responsabile de justiție, lupta împotriva corupției și drepturile omului - Comisia juridică, numiri și imunități, Comisia control al finanțelor publice, Comisia drepturile omului și relații interetnice. Coraportorii au mai discutat cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare și cu delegația parlamentară la APCE.

Coraportorii APCE s-au documentat cu privire la situația de după criza constituțională și politică din iunie 2019, măsurile luate în domeniile justiției și luptei împotriva corupției, legislația și acțiunile preconizate pentru depolitizarea justiției și a instituțiilor de stat, evoluțiile privitoare la cadrul electoral.

Săptămâna APCE la Chișinău: Ce s-a schimbat în Moldova după 8 iunie>>>

Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin, efectuează o vizită în Republica Moldova. Membrii APCE se vor afla în țara noastră până pe data de 24 iulie.

Fluxul de știri
0