Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericolul care vă paște când urcați în microbuze: Iată ce au descoperit polițiștii

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт  - Sputnik Moldova
Abonare
Călătoria cu microbuzele de linie din Capitală poate fi uneori de-adreptul periculoasă. Mulți dintre proprietarii acestor unități de transport sunt preocupați mai mult de câștig, decât de siguranța pasagerilor.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Microbuzele de linie din Capitală circulă deseori cu defecte tehnice, inclusiv la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție. Asta au constatat angajații Secţiei supraveghere transport şi circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție Chișinău, în urma unor controale făcute pe parcursul săptămânii trecute.

Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Transportul public – calvar în Chișinău pe timpul caniculei: Ce ne așteaptă pe viitor

Verificarea stării tehnice a unităților de transport a fost efectuată la stațiile terminus ale microbuzelor de linie din municipiul Chișinău

În urma verificărilor, oamenii legii au depistat mai multe nereguli la unitățile de transport, cum ar fi exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție, la dispozitivele de iluminare ori de semnalizare.

În urma controalelor au fost întocmite 11 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 600 lei și cu aplicarea a trei puncte de penalizare. Administratorii de firme au fost atenționați cu privire la neregulile depistate și avertizați să nu admită ieșirea pe linie a unităților de transport care nu sunt într-o starea tehnică corespunzătoare.

Totodată, trei microbuze au fost lăsate fără plăcuțele cu numerele de înmatriculare și nu a fost admisă ieșirea lor pe itinerar.

Poliția Capitalei va continua acțiunile în acest sens, în scopul asigurării securității călătorilor.

Fluxul de știri
0