Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Incendiul din tabăra de lângă Habarovsk: Numărul victimelor este în creștere - Video

© МЧС РФ / Accesați arhiva multimediaIncendiu la o tabără din ținutul Habarovsk
Incendiu la o tabără din ținutul Habarovsk - Sputnik Moldova
Abonare
Patru copii au murit din cauza arsurilor suferite în incendiu. Directorul taberei a fost reținut.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. În urma incendiului care s-a produs în tabăra de corturi situat pe teritoriul complexului sportiv „Holdomi” de lângă Habarovsk au decedat patru copii. Cu puțin timp în urmă, a murit un băiat internat la secția reanimare. Potrivit martorilor oculari, acesta și-ar fi ajutat colegii de tabără să scape din flăcări.

Au mai avut de suferit în urma incendiului cinci maturi și trei copii.

Potrivit datelor Ministerului Situațiilor de Urgență al Federației Ruse, din cele 26 de corturi, 20 au ars în totalitate. Ministerul a difuzat o înregistrare video de la locul tragediei. Din imagini se vede că din corturi a rămas doar carcasa metalică.

Potrivit comunicatului de pe site-ul Direcției principale regionale Habarovsk a Ministerului Situațiilor de Urgență al Federației Ruse, în noaptea spre 23 iulie a fost înregistrat un apel cu privire la izbucnirea incendiului în tabăra de corturi situat pe teritoriul complexului sportiv „Holdomi”, aflat în raza municipiului Solnecinîi din ținutul Habarovsk. La sosirea primelor autospeciale ale serviciului regional de pompieri s-a constatat că au luat foc corturile. Peste aproximativ o oră și jumătate, incendiul a fost lichidat. Din cele 26 de corturi, 20 au ars. În tabără se aflau 189 de copii.

La fața locului activează angajații Inspecției de stat de prevenire a incendiilor a Ministerului Situațiilor de Urgență al Federației Ruse, ai organelor de drept și de anchetă pentru a stabili toate circumstanțele producerii tragediei.

Până în prezent au fost arestați deja directorul organizației căreia îi aparținea instituția pentru copii și directorul taberei.

Copiii din tabără au fost cazați în blocul de lemn cu două nivele situat pe teritoriul stațiunii de schi.

Fluxul de știri
0