Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reguli noi pentru transportatorii moldoveni care merg în Ucraina - detalii

© Sputnik / Rodion ProcaȘosea
Șosea - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Din 23 iulie intră în vigoare noile reguli de aflare pe teritoriul Ucrainei pentru transportatorii de pasageri și mărfuri din Moldova.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Din 23 iulie a intrat în vigoare Protocolul între Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto, semnat în octombrie 2018.

Международный пункт пропуска Угринов-Долгобичув на украинско-польском участке госграницы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi reguli de traversare a frontierei cu Ucraina pentru transportatori

Potrivit documentului, cetățenii Republicii Moldova şi a Ucrainei – membrii echipajelor autobuzelor care efectuează transport regulat de pasageri, precum şi conducătorii auto ai mijloacelor de transport care efectuează transport internațional de mărfuri –  se vor putea afla pe teritoriul părților contractante timp de 180 de zile pe parcursul fiecărui jumătate de an, în baza documentelor confirmative.

Protocolul între Guvernul Republicii Moldova şi Cabinetul de Miniștri al Ucrainei la Acordul cu privire la comunicația internațională auto a fost elaborat pentru soluționarea problemei legate de depășirea de către categoria de cetățeni ai Republicii Moldova care efectuează transporturile internaționale de pasageri şi mărfuri în Ucraina a termenului de 90 zile de aflare pe teritoriul ucrainean.

Fluxul de știri
0