Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine îi poate ajuta pe absolvenții de liceu care nu știu ce facultate să urmeze

© Sputnik / OsmatescoRadu Melnic
Radu Melnic - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova mai sunt absolvenți de liceu care indică în cererile de înscriere la universitate mai multe facultăți, ceea ce înseamnă că nu au o opțiune clară în privința viitoarei profesii.
Cine îi poate ajuta pe absolvenții de liceu care nu știu ce facultate să urmeze

Absolvenții de astăzi ai liceelor sunt mult mai pregătiți decât cei de acum 5-10 ani și sunt mult mai informați în ceea ce privește programele de studiu ale instituțiilor de învățământ superior. O spun profesorii universităților din țară. Totuși, încă mulți tineri nu știu ce facultate vor să urmeze sau ce profesie să îmbrățișeze. Respectiv, aceștia pot beneficia de serviciile Centrelor de Ghidare în Carieră, care activează în incinta universităților.

„Noi lucrăm foarte intens atât în incinta Centrului, cât și în teren. Începând cu luna decembrie, noi mergem la liceele din țară pentru a prezenta specialitățile și oferta noastră. La fel, organizăm diverse evenimente la care studenții noștri le prezintă viitorilor candidați lucrărilor lor. Mai mult, de mai bine de șase ani, UTM organizează cursuri pregătitoare pentru BAC, la discipline precum matematică, fizică, informatică și desen artistic”, spune Radu Melnic, șef Centrul Universitar de Informare și Ghidare în Carieră UTM.

Măsurile întreprinse de UTM dau rezultate, spune Radu Melnic.

„În anii precedenți aveam peste 100 de persoane care frecventau aceste cursuri, în acest an am avut peste 400 de tineri care au frecventat cursurile la matematică și fizică”, adaugă Radu Melnic.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0