Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Are sau nu actualul CSM dreptul moral să propună judecători la CC

© Sputnik / Rodion ProcaȘtefan Gligor
Ștefan Gligor - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în politici publice Ștefan Gligor consideră că în momentul de față CSM nu are dreptul moral și etic să propună cei doi candidați la funcția de judecători ai Curții Constituționale. Gligor spune că trebuie revocați toți membrii CSM, cu excepția celor din oficiu, și organizată o nouă adunare a judecătorilor.
Se cere demisia CSM- Are sau nu dreptul moral CSM să propună doi judecători la CC

Stefan Gligor a declarat că actualul CSM este sursa problemei și nu poate deveni parte din soluție.

„Chiar dacă din frică vor desemna oameni integri, eu totuși consider că CSM nu are dreptul moral, etic și profesional să propună judecători la CC. Acești oameni sunt sursa problemei și ei nu pot deveni parte din soluție. Acest sistem creat de fostul partid de guvernământ își caută un nou stăpân la toate nivelurile și dacă ei, acești oameni care au fost numiți de pe poziții de fidelitate, vor fi lăsați să servească noua putere, asta înseamnă că noua putere nu înțelege esența problemei și nu identifică corect soluțiile”, a declarat Gligor.

Expertul în politici publice a mai spus că ar vrea să vadă într-un timp restrâns o reformă a CSM, iar la această etapă să fie organizată adunarea generală a judecătorilor.

„Cât privește CSM, eu i-aș ruga să se abțină de la procedura de delegare a magistraților la CC, până la reforma acestui organ sau până la revocarea sau realegerea în cadrul adunării generale a judecătorilor”, a punctat Ștefan Gligor.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0