Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se întâmplă în Moldova: Toți studenții acestei facultăți se angajează încă din anul II

© Sputnik / Rodion ProcaDinu Țurcanu
Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
Facultatea de la Universitatea Tehnică a cărei studenți se angajează din anul doi de studii. Este un domeniu solicitat și bine plătit.
Se întâmplă în Moldova: Toți studenții acestei facultăți se angajează din anul II

Toți absolvenții din acest an ai Facultății Calculatoare, Informatică şi Microelectronică de la Universitatea Tehnică din Moldova au deja un loc de muncă. Și nu de astăzi sau de ieri, ci tocmai din anul doi de studii. Declarația îi aparține prorectorului UTM Dinu Țurcanu și a fost făcută în studioul Radio Sputnik Moldova.

„Săptămâna trecută am înmânat diplomele de absolvire studenților noștri de la Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică. Fiind prezenți mai mulți șefi de întreprinderi, directori de companii IT. Cineva chiar i-a îndemnat pe studenți să ridice mâna cei care nu sunt angajați. Să știți că nu a ridicat nimeni mâna, iar atunci când au fost îndemnați să ridice mâna cei care sunt angajați din anul doi de studii, au ridicat mâna toți”, spune Dinu Țurcanu.

Prin urmare, în Republica Moldova sunt locuri de muncă. Important este să știm să alegem corect specialitatea pe care vrem să o urmăm.

„Noi ducem lipsă de ingineri în toate domeniile. Să știți că la noi este foarte solicitat și domeniul automotive. La noi vin reprezentanți ai companiilor mari și ne întreabă unde sunt specialiștii?”, conchide Dinu Țurcanu.

Precizăm că Universitatea Tehnică a Moldovei se regăsește printre primele 25 de universități în topul U-Multirank la categoria „International Joint Publication”. În top sunt prezente 1700 de universități din Europa, Asia, America și Africa.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0