Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cresc prețurile la apartamente: Vezi explicația experților imobiliari

© Sputnik / OsmatescoOleg Luchian
Oleg Luchian - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul Oleg Luchian susține că numărul total de tranzacții în sfera imobiliară a crescut comparatriv cu aceeași perioadă a anului trecut. Există o tendință de mărire a prețurilor cu 1,5 % per metru pătrat și nu vede motive pentru care apartamentele ar putea să se ieftenească.
Cresc prețurile la apartamente! Vezi explicația experților imobiliari

Municipiul Chișinăul continuă să fie lider incontestabil la numărului de vânzări de imobile în țară. În același timp, a crescut și numărul total de blocuri finisate. Totodată, specialiștii din domeniu susțin că programul Prima Casă a avut ”un cuvânt de spus” pe piață. Cetățenii au procurat în jur de 5-7 mii de locuințe de la lansarea campaniei. 

"Dacă unele agenții se plâng că numărul total de clienți sunt în scădere, aceasta nu reprezintă un reper pentru ceea ce se întâmplă în general pe piața imobiliară. Numărul de contracte a crescut. Trebuie să recunoaștem că și atitudinea cetățenilor s-a schimbat. Mulți au conștientizat că e mai bine să achiți 200 euro lunar pentru un apartament care îți va rămâne în posesie după o perioadă, decât sa-i oferi pentru chirie", susține expertul. 

Moratoriul anunțat de autorități privind înghețarea construcțiilor în Capitală nu ar rezolva necesitățile cetățenilor, mai spune expertul

"Tendința de a migra spre capitală sau de a procura un imobil rămâne în ascensiune în timp ce terenurile în raza orașului ating cifre astronomice. Nu mai sunt terenuri libere pentru dezvoltatori. Cu greu se găsesc petice de pământ unde se pot dezvolta anumite complexe locative. Mai devreme sau mai târziu constructorii vor migra spre suburbia", a conchis Oleg Luchianov.

Fluxul de știri
0