Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile au venit cu precizări în cazul aeronavei dispărute pe 19 iulie

© AFP 2024 / Giovanni IsolinoAvion
Avion - Sputnik Moldova
Abonare
IGSU și Poliția de Frontieră vin cu noi detalii în cazul aeronavei care a dispărut de pe radare, în seara de 19 iulie, în regiunea raionului Orhei.

CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik. Căutarea avionului de mici dimensiuni, care a dispărut de pe radar vineri seara, a fost suspendată, a declarat pentru Sputnik, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu.

„Căutarea avionului de mici dimensiuni a fost suspendată. Nu s-a găsit nimic”, a declarat Liliana Pușcașu.

ȘI Poliția de Frontieră a venit cu precizări în cazul dispariției avionului de mici dimensiuni pe teritoriul Republicii Moldova.

Международная выставка «Гидроавиасалон» - Sputnik Moldova
Accidente
Autoritățile în alertă: O aeronavă neidentificată, deasupra Moldovei - detalii

Astfel, pe 19 iulie curent, aproximativ la ora 17:45, un avion de mici dimensiuni a traversat sectorul trasnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene în regiunea satului Comarovka. Ulterior, în jurul orei 18:05, avionul a dispărut de pe radare în regiunea localității Cucurizeni, raionul Orhei, precizează instituția într-un comunicat.

Totodată, trecerea avionului dinspre Ucraina spre Republica Moldova, prin regiunea necontrolată a frontierei de stat, a fost confirmată de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.

În continuare, Poliția de Frontieră va oferi suportul necesar cercetării cazului, prin menținerea unei colaborări și schimb de informații cu grănicerii ucraineni, dar și cu Poliția de Frontieră din România.

Potrivit prevederilor Legii cu privire la frontiera de stat, „paza frontierei de stat în spaţiul aerian se efectuează de către Forţele Aeriene ale Armatei Naţionale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi constă în supravegherea spaţiului aerian, pe timp de pace şi în situaţii de criză, în scop de depistare a încălcărilor frontierei de stat în spaţiul aerian şi de reprimare a acestora”.

 

Fluxul de știri
0