Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mitropolitul Vladimir la 30 de ani de slujire arhierească - mesajul lui Igor Dodon (Video)

© Photo : Facebook / Igor DodonMitropolitul Vladimir la 30 de ani de slujire arhierească
Mitropolitul Vladimir la 30 de ani de slujire arhierească - Sputnik Moldova
Abonare
În Duminica a V-a după Rusalii, în acest an, Mitropolitul Vladimir împlinește 30 de ani de slujire arhierească. Iată mesajul pe care i l-a adresat cu acest prilej președintele Moldovei, Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, de ziua hirotoniei sale, când este pomenită arătarea icoanei Maicii Domnului din Kazan (Kazanskaia), prăznuiește 30 de ani de slujire arhierească. Cu acest prilej, la catedrala Mitropolitană a fost slujită Sfânta Liturghie la care au participat toți episcopi, preoți și creștini veniți din tot cuprinsul țării.

Totodată, la slujba din cea dea V-a Duminică după Rusalii a participat și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a venit cu un mesaj de felicitare pentru Mitropolitul  Vladimir, dar și pentru întreg poporul binecredincios.

Cetățenii au cea mai mare încrede în Biserică. Vreau să vă mulțumesc pentru faptul că, pe parcursul a 30 de ani ați făcut tot posibilul ca să păstrați credința noastră ortodoxă. Aeasta ne-a făcut mai puternici, ne-a permis să trecem peste toate provocările. Biserica va fi mereu pilonul de bază al statalității noastre.

Amintim că Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril l-a felicitat pe Mitropolitul Vladimir în care i-a mulțumit pentru contribuția ”substanțială și folositoare în procesul de armonizare a relațiilor dintre Biserică și stat, în Republica Moldova, exprimându-și speranța că ”și de acum înainte această colaborare să aducă roade bune”.
În semn de prețuire, Patriarhul ia dăruit Mitropolitului Vladimir o panaghie comemorativă.
Fluxul de știri
0