Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Organizația Mondială a Sănătății: A patra oară în istorie – Urgență sanitară mondială

© Sputnik / Igor ZaremboEpidemie - Imagine Simbol
Epidemie - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
„Urgența sanitară mondială” este o măsură excepțională care a fost declarată până acum doar de patru ori în istoria de 71 de ani a OMS.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Epidemia de Ebola, care a cauzat moartea a 2000 oameni în Republica Democrată Congo de anul trecut până acum, a fost declarată „urgență sanitară mondială” de către OMS.

Работа мозга - Sputnik Moldova
Societate
Specialiștii OMS au identificat cauza principală a mortalității pe glob

OMS consideră că a venit timpul ca întreaga lume să acționeze împotriva epidemiei, în condițiile în care a fost confirmat primul caz în Goma, un oraș cu aproape două milioane de oameni, care este o punte de legătură dintre Republica Democrată Congo și restul lumii.

Aceasta este a doua cea mai gravă epidemie de Ebola din istorie, după cea din 2014-2016, potrivit www.emidicina.md.

Ebola este una dintre cele mai contagioase boli.Virusul Ebola are o perioadă lungă de incubație, între 8 și 21 de zile, și se transmite prin contactul cu sângele sau secrețiile unei persoane infectate, fie direct, fie prin suprafețele contaminate, prin ace sau echipamente medicale.

Urgența sanitară mondială este o măsură excepțională care a fost declarată până acum doar de patru ori în istoria de 71 de ani a OMS – în 2009 pentru gripa H1N1, în 2014 pentru poliomielită și pentru epidemia de Ebola care a cauzat moartea a peste 11 mii de oameni în trei state din Africa și în 2016 pentru virusul Zika.

Fluxul de știri
0