Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Incident pe aeroportul Șeremetievo: Două persoane au fost spitalizate

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaAeronava Airbus A330
Aeronava Airbus A330 - Sputnik Moldova
Abonare
Cei 173 de pasageri aflați la bordul aeronavei și șase membri ai echipajului au fost evacuați cu ajutorul scărilor gonflabile, opt persoane au avut de suferit.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Doi pasageri au fost spitalizați după ce aeronava Boeing a companiei aeriene ”Nordwind Airlines”, care urma să decoleze în noaptea de vineri de la Moscova la Erevan, a fost invadată de fum. Informație a fost confirmată pentru RIA Novosti de către directorul pentru relații cu publicul al aeroportului ”Șeremetievo”, Ana Zaharenkova.

Самолет - Sputnik Moldova
Cursa Moscova-Chișinău, amânată după defecțiunea aeronavei: Domodedovo anunță ora

Potrivit orarului, avionul care efectua zborul nr. 4 477 urma să decoleze de pe ”Șeremetievo”, vineri, la ora 00:45. Însă atunci când a început să accelereze pe pista de decolare, salonul aeronavei a început să se umple cu fum. Comandantul navei a întrerupt decolarea. Sursele au precizat că nu ardea nimic la bordul aeronavei.

Potrivit ”Nordwind Airlines”, zborul a fost întrerupt din cauza unui miros suspect în salon.

La bordul aeronavei se aflau 173 de pasageri și șase membri ai echipajului. Toți au fost evacuați cu ajutorul scărilor gonflabile. Opt persoane au avut de suferit. Ulterior, compania aeriană a trimis un avion de rezervă.

Acesta a decolat la ora 05:32, ora Moscovei, cu destinația Erevan. Pentru zbor s-au înregistrat 145 de călători, iar 28 au decis să-și anuleze zborul, printre aceștia se numără și cele două persoane care au fost spitalizate. Aeroportul Șeremetievo activează în regim obișnuit, decolările și aterizările au loc conform orarului, a spus Zaharenkova.

Anterior, surse din cadrul companiei aeriene au comunicat pentru RIA Novosti că 28 de călători au refuzat să mai zboare de la Moscova la Erevan cu avionul de rezervă al companiei ”Nordwind Airlines”.

Zaharenkova a menționat că serviciile aeroportului ”Șeremetievo” și ale companiei le-au acordat ajutorul necesar pasagerilor care și-a întrerupt zborul. Ei au fost transportați la terminal, unde li s-a oferit mâncare caldă, le-au fost aduse bagajele și au fost reînregistrați pentru o altă cursă.

Fluxul de știri
0