Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Iată cum va fi desemnat procurorul general interimar

© Sputnik / Miroslav RotariParlament
Parlament - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Modificările la legea cu privire la Procuratură a fost votată în a doua lectură de Parlament. Iată ce modificări au fost operate.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Deputații au votat în a doua lectură modificările la Legea cu privire la Procuratură.

Vinzatori ambulanti - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă cu patentele de întreprinzător: Va fi sau nu prelungit termenul acestora

Procedura de desemnare a Procurorului General interimar va parcurge următoarele etape: președintele țării, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, va desemna un Procuror General interimar până la organizarea concursului.

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor la care se face propunerea se convoacă în maxim trei zile de la intervenirea vacanței funcției.

Președintele țării poate respinge candidatura propusă în cazul depistării unor probe incontestabile de incompatibilitate a candidatului cu funcția respectivă, de încălcare a legislației sau a procedurilor legale de selecție a acestuia.

În cazul respingerii candidaturii sau în cazul în care Consiliul Superior al Procurorilor nu propune candidatura în termenul indicat, procurorul general interimar va fi desemnat prin decret prezidențial la propunerea Parlamentului, cu avizul Consiliului Superior al Procurorilor.

Parlamentul va propune candidatura în maxim trei zile de la respingerea candidaturii de către Președinte sau de la expirarea termenului în care Consiliul Superior al Procurorilor trebuia să propună candidatura. Ședința Consiliului Superior al Procurorilor la care se dă avizul se convoacă în maxim trei zile de la adoptarea hotărârii Parlamentului.

Mandatul Procurorului General interimar va dura până la numirea, urmare a concursului, a Procurorului General prin decret prezidențial.

Fluxul de știri
0