Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Vezi ce a expediat din un cartel mexican unor dealeri de mașini – Video

© AFP 2024 / Sandy HuffakerFrontiera SUA - Mexic
Frontiera SUA - Mexic - Sputnik Moldova
Abonare
Capacităţile pe care le au cartelurile în a transporta droguri peste frontierele mai multor state sunt din păcate aproape nelimitate.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Un cartel din Mexico a expediat din greşeală droguri în valoare de peste patru milioane de dolari unor dealeri Ford.

Cineva dintre contrabandiștii mexicani, în mod eronat, a trimis 4.5 milioane de dolari sub formă de substanţe psihotrope dealerilor care se ocupă de realizarea acestora pe piaţă, însă nu celor care primesc „marfa” în mod obişnuit, ci unora care vând maşini.

Drept rezultat, 13 dealeri autorizaţi Ford din estul Canadei au primit pe neaşteptate tocmai 180 de kilograme de stupefiante „meth”.

Angajații a patru dealeri Ford, care de obicei se ocupă de inspecţia maşinilor nou venite din uzină, au găsit în portbagajele mai multor sedanuri „Ford Fusion” nişte roţi de rezervă suplimentare.

Interesați de această descoperire neașteptată, o analiză detaliată a scos la iveală pachete de metamfetamină în cauciucuri. Dealerii auto au contactat imediat poliția, dar şi biroul canadian Ford pentru a se interesa despre lanțul de aprovizionare și pentru a găsi furnizorii.

Droguri - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Incredibil: Droguri de un miliard de dolari pe nava deținută de banca americană „JPMorgan”

S-a dovedit că în nouă din cele 14 vehicule care au ajuns în aceeași zi la 13 dealeri Ford din Canada au fost ascunse droguri. Un total de 180 kilograme de „metamfetamină pură” au fost confiscate, cantitatea fiind estimată la cel puțin 4.5 milioane de dolari.

Toate maşinile încărcate cu droguri au ajuns în statul nordic în același tren cu un lot trimis de la uzina mexicană a Ford din oraşul Hermosillo. Detectivii suspectează cel mai mare cartel din Mexic „Sinaloa” pentru contrabandă, dar de ce drogurile au ajuns la dealerii Ford – rămâne un mister pentru oamenii.

Fluxul de știri
0