Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: În Germania există forțe care sporesc starea de toxicitate în jurul RT și Sputnik

© Sputnik / Maksim BlinovSerghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse
Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe al Rusiei este convins că în această problemă este necesar să fie respectate principiile libertății mass-media.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. În Germania există forțe care sporesc starea de toxicitate și ură în jurul mediilor de informare ruse, în special în jurul RT și Sputnik, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, într-un interviu acordat ziarului „Rheinische Post”, comentând raportul serviciului de contraspionaj al RFG în care RT și Sputnik sunt acuzate de „difuzarea propagandei și dezinformării”.

Redactorul-șef al AIP „Rossia segodnia” și al postului de televiziune RT, Margarita Simonian - Sputnik Moldova
Societate
Simonian, despre refuzul Londrei de a acredita Sputnik și RT

Lavrov a menționat că la campania de discreditare a Sputnik și RT Deutsch au participat reprezentanți ai clasei politice locale și ai asociațiilor jurnaliștilor profesioniști.

Ministrul a menționat că este imposibil să-ți imaginezi un comportament similar din partea Rusiei față de mass-media din Germania. Lavrov a subliniat că în acest context este necesar să fie respectate principiile libertății presei, accesul nediscriminatoriu al cetățenilor la informație, principii care sunt stipulate în documentele ONU, OSCE și ale altor structuri internaționale.

Lavrov a menționat că sursele de finanțare ale agențiilor Sputnik și RT, inclusiv cele de stat, sunt indicate pe paginile lor oficiale, aceasta fiind o practică obișnuită.

„În cazul dat nu trebuie să căutăm niciun fel de „senzații”. De exemplu, guvernele RFG, Franței, Marii Britanii, SUA, Chinei, Qatarului, Arabiei Saudite, precum și ale altor țări finanțează de asemenea diverse mass-media.”, a spus Lavrov.

Mai mult decât atât, acesta consideră că mediile de informare ruse își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația germană și înalte standarde jurnalistice.

În raportul Oficiului Federal pentru Apărarea Constituției (serviciul de contraspionaj al RFG) al Germaniei se spune că Rusia încearcă să influențeze opinia publică din RFG și că instrumentele principale de influență sunt RT Deutsch și Sputnik. Reprezentantul MAE al Federației Ruse Maria Zaharova a declarat, cu referire la  acest raport, că Moscova califică situația creată în jurul mass-media ruse drept discriminare.

Fluxul de știri
0