Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată ce riscă Gheorghe Petic după ce a fugit din sala de judecată

© Sputnik / Vitaly Belousov / Accesați arhiva multimediaArest
Arest - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul Iurie Mărgineanu consideră că Gheorghe Petic a căzut pradă emoțiilor atunci când a evadat din sala de judecată.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Fostul polițist Gheorghe Petic ar putea să se aleagă cu încă un dosar penal pentru evadare. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu. Acesta a declarat pentru Sputnik Moldova că evadare se consideră părăsirea locului în care persoane este păzită de polițiști. 

Eu consider ca evadarea, ca și componență de infracțiune, plecarea din locul din care persoana este păzită. Dacă aceasta a reușit să părăsească încăperea, deja se consideră evadare. Ceea ce a făcut domnul Petic poate fi considerată  evadare”, a declarat avocatul Iurie Mărgineanu.

Avocatul califică acțiunile fostului polițist de frontieră ca fiind ”exteriorizarea unor emoții”. Acest lucru ar putea să-l coste încă trei ani de detenție în penitenciar.

”Asta ar putea să-i mai aducă un dosar penal prin care să-i prelungească termenul de aflare în penitenciar. El aici a căzut pradă emoțiilor, trebuia să mai rabde. Eu înțeleg că psihologic l-au distrus”, a mai precizat avocatul.

пограничная полиция - Sputnik Moldova
Societate
Culmea ghinionului pentru un moldovean: Iată de ce s-a ales cu dosar penal

Potrivit codului penal al Republicii Moldova, evadarea din locurile de deținere, săvârșită de persoana care execută pedeapsa cu închisoare, precum şi de persoana care se află sub arest preventiv, se pedepsește cu închisoare de până la trei ani.

Ieri a avut loc o ședință de judecată în dosarul lui Petic. În fața Curții de Apel au venit mai mulți susținători ai fostului polițist de frontieră. În timpul ședinței, Gheorghe Petic a fugit din sala de judecată și a venit în fața manifestanților.

Gheorghe Petic a fost arestat în octombrie 2018 pentru viol. Petic a fost condamnat de Judecătoria Orhei la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare, într-un penitenciar de tip semi-închis. 

Fluxul de știri
0