BRUXELLES, 17 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Fostul ministru german al apărării, Ursula von der Leyen, aleasă ieri de Parlamentul European ca președinte al Comisiei Europene, funcție pe care o va ocupa începând cu 1 noiembrie 2019, s-a născut într-o suburbie a Bruxelles-ulului și a trăit primii 13 ani din viață la Bruxelles.
Tatăl ei, Ernst Albrecht, viitorul premier al landului Saxonia Inferioară, ocupa funcții de conducere în cadrul instituțiilor premergătoare ale UE.
Dar printre strămoșii familiei ei se numără negustorul de bumbac Carl Albrecht (1875–1952), care s-a căsătorit cu Mary Ladson Robertson (1883–1960), o americancă dintr-o familie care deținea plantații în Carolina de Sud și, pe lângă terenuri, avea și o mulțime de sclavi. Familia Ladson a avut un rol important în comerțul cu sclavi peste Atlantic, strămoșii ei fiind printre cei mai mari comercianți de sclavi din America de Nord.
Când sclavia a fost abolită în SUA, unul din înaintașii actualului președinte ales al Comisiei Europene încă mai avea 200 de sclavi!
Ursula Albrecht, devenită von der Leyen prin căsătoria cu Heiko von der Leyen, dintr-o familie nobiliară germană care a făcut avere din comerțul cu mătase, a avut o tinerețe zbuciumată. În 1978 a fost nevoită să se ascundă la Londra sub un alt nume, Rose Ladson (numele înaintașilor din America) de teamă ca nu cumva Facțiunea Armata Roșie care acționa pe teritoriul Europei Occidentale să nu o răpească pentru a-i cere răscumpărare tatălui său.
Reîntoarsă în Germania, a studiat medicina la Hanovra și a câștigat chiar un titlu de doctor, dar a fost acuzată de plagiat, un site specializat în detectarea plagiatelor arătând că 43,5 la sută din paginile tezei ei de doctorat conțineau pasaje plagiate. A fost nevoie de o întreagă comisie pentru a o disculpa și a-i salva cariera, norocul ei că îl cunoștea pe directorul acestei comisii, ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la corectitudinea deciziei de a o exonera de acuzațiile de plagiat!
A avut mai multe poziții în guvernele conduse de Angela Merkel, a fost ministru pentru familie între 2005 și 2009, apoi ministru al Sănătății, iar din 2013 ministru al Apărării în Germania, o perioadă în care scandalurile s-au ținut lanț, fie legat de cheltuieli și încredințări de contracte într-un mod netransparent, fie cu privire la managementul defectuos și la starea deplorabilă a armatei germane în perioada mandatului ei.
Toate petele din cariera Ursulei von der Leyen au fost revelate și subliniate din nou cu ocazia nominalizării ei ca președinte al Comisiei Europene, dar, pentru cine vine din Germania și din preajma Angelei Merkel, asemenea probleme pot fi trecute cu vederea. Lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă un candidat ar fi venit dintr-o altă țară, iar dacă ar fi fost român ar fi fost torpilat imediat pentru acuzații de plagiat, corupție și necinste!
Deși este mamă a șapte copii, von der Leyen și-a arătat susținerea pentru politica globalistă susținând căsătoria între persoanele de același sex și chiar drepturi egale de adopție pentru cuplurile homosexuale.
Ca un amănunt suplimentar, ea a participat la reuniunea Bilderberg din luna mai a acestui an, ținută în Elveția, existând informații în mass-media că a fost invitată și a luat parte la aceste misterioase conferințe și în anii anteriori.
Dincolo de toate aceste aspecte, marele mister este cum a reușit un candidat pe care nu îl voiau nici măcar europarlamentarii germani, și care a fost criticat de toată lumea, nominalizat într-un mod total netransparent și împotriva tuturor regulilor stabilite chiar de către Uniunea Europeană, să ajungă totuși să fie ales președinte al Comisiei Europene?