Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sofia Rotaru va evolua la ceremonia de inaugurare a bașcanului UTA Găgăuzia

© Photo: Insatgram / sofiarotaru.officialSofia Rotaru
Sofia Rotaru - Sputnik Moldova
Abonare
Irina Vlah a vorbit într-un live pe pagina sa de Facebook despre ceremonia de inaugurare în funcția de bașcan al Găgăuziei.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. La ceremonia de inaugurare a bașcanului UTA Găgăuzia pe 19 iulie, va evolua intepreta din Rusia, Sofia Rotaru.

Выборы башкана Гагаузии - Sputnik Moldova
Politică
Irina Vlah - bașcanul Găgăuziei: Date biografice

Irina Vlah a invitat toți locuitorii autonomiei pe Piața din municipiul Comrat, unde va avea loc ceremonia de inaugurare a noului bașcan.

”Aș vrea să menționez faptul că președintele Moldovei, Igor Dodon, a făcut un cadou pentru noi toți – la inaugurare va veni Sofia Rotaru”, a declarat Irina Vlah.

Evenimentul va avea loc vineri, 19 iulie 2019, începând cu ora 19:00. La eveniment vor participa - președintele Igor Dodon, premierul Maia Sandu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

În partea centrală a municipiului Comrat vor fi luate măsuri de securitate sporite. Irina Vlah a învins în alegerile pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia din primul tur. Potrivit datelor oficiale, pentru Vlah au votat 91,27% dintre alegătorii care au participat la vot.

Președintele Igor Dodon, președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, vicepremierul Rusiei Dmitri Kozak, președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan și prim-ministrul țării Maia Sandu au felicitat-o pe Irina Vlah cu ocazia victoriei zdrobitoare obținute în cadrul alegerilor pentru funcția de bașcan al Autonomiei găgăuze.

Fluxul de știri
0