Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru moldovenii din Grecia: Nouă alertă meteo – unde va lovi furtuna

© REUTERS / Iona SerrapicaConsecințele furtunii din Halkidki, Grecia
Consecințele furtunii din Halkidki, Grecia - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii din Grecia au emis o avertizare meteo de vreme nefavorabilă pentru astăzi, în următoarele ore intemperia va lovi mai multe zone.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Grecia ar putea fi lovită iarăși de furtuni puternice, după fenomenele meteo extreme care au provocat un dezastru în peninsula Halkidiki, acum aproximativ o săptămână.

Meteorologii din această țară au emis o prognoză de vreme nefavorabilă pentru marţi, 16 iulie 2019, fiind așteptate ploi torenţiale, furtuni și vânt în rafale.

Mașină răsturnată urmare a unei furtuni pe plaja din Nea Plagii, Halkidiki, Grecia de Nord, în care au murit câțiva turiști din Cehia, România și Rusia - Sputnik Moldova
Imagini dramatice: Furtuna din nordul Greciei care a ucis șase oameni - Galerie foto

În acest context, Ministerul român al Afacerilor Externe a venit cu un avertisment pentru cetăţenii care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă.

Astfel, potrivit unui comunicat al instituției, vor fi afectate următoarele zonele: Insulele Ionice, Epir, Vestul Macedoniei, Macedonia Centrală, Estul şi Vestul Greciei Centrale, Peloponez, Insulele Sporade, Peninsula Attica, Thesalia.

Amintim că șase persoane, dintre care doi cetățeni ruși și doi români, și-au pierdut viața după ce peninsula greacă Halkidiki a fost lovită, pe 10 iulie, de o furtună puternică.

Potrivit estimărilor unui centru medical, aproximativ 60-70 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza rănilor suferite. În majoritatea cazurilor a fost vorba de fracturi.

"Este pentru prima dată când am trecut prin aşa ceva, timp de 25 de ani de când muncesc. A fost spontan, atât de brusc", a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas, pentru OPEN TV.

Meteorologul Klearxos Marousakis a descris condiţiile meteo ca "extrem de neobişnuite" pentru această perioadă a anului.

Fluxul de știri
0