Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorul general interimar va avea mult de lucru: Care vor fi primele acțiuni

Abonare
„Procurorul general interimar are aceleași atribuții ca și procurorul general obișnuit, numit prin decretul președintelui țării”, a precizat pentru Sputnik Moldova Stanislav Pavlovschi, fost judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

”Prin urmare, viitorul procuror general interimar trebuie să se ocupe de problemele care s-au acumulat în societate. În primul rând, să restabilească regimul de respectare a legii în activitatea procurorilor”, a subliniat Stanislav Pavlovschi.

”În al doilea rând, trebuie să asigure investigarea cât mai grabnică a crimelor comise împotriva poporului în ultima perioadă, inclusiv furtul miliardului, uzurparea puterii în stat și celelalte crime despre care s-a vorbit în societate, care sunt menționate în declarația Parlamentului privind caracterul capturat al statului”, a mai fost de părere fostul judecător la CEDO din partea Republicii Moldova.

Precizăm că deputații din Blocul ACUM au înregistrat o inițiativă legislativă prin care propun ca președintele Republicii Moldova să desemneze un procuror general interimar în cazul în care intervine vacanța funcției, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Proiectul de lege ar urma să fie votat în două lecturi săptămâna aceasta.

Fluxul de știri
0