Decizie fără precedent în Egipt: Așa ceva nu s-a mai întâmplat de peste o jumătate de veac

Abonare
Pentru prima data din 1965, a fost luată o decizie cu privire la două piramide situate la sud de Cairo.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Autoritățile egiptene au permis accesul turiștilor în două piramide situate la sud de Cairo. Acest lucru se întâmplă pentru prima dată din 1965, după ce s-au încheiat lucrările de restaurare ale acestor monumente antice, conform unui comunicat al Ministerului pentru Antichități, citat de digi24.ro.

Mumie din Egipt, imagine simbol - Sputnik Moldova
Mormânt de 4.400 de ani: Picturi uluitoare, descoperite în Egipt - Video

Deschiderea accesului public în aceste două piramide face parte din strategia Egiptului de a-şi revitaliza sectorul turistic, una dintre principalele surse de venit pentru buget.

Cele două monumente deschise pentru turişti sunt piramida faraonului Sneferu, cunoscută drept "piramida înclinată" şi o piramidă satelit a acesteia din necropola Dahshur de pe Platoul Giza. Cele două piramide fac parte dintre monumentele aflate pe lista World Heritage a UNESCO.

"Piramida înclinată" are 101 metri înălţime şi reprezintă un exemplu unic al modului în care erau construite iniţial aceste monumente funebre. Această piramidă a fost construită de faraonul Sneferu, fondatorul celei de-a Patra Dinastii regale din Egiptul Antic, în perioada Vechiului Regat (2600 î.Hr.).
Potrivit autorităţilor egiptene, în această regiune arheologii au descoperit recent o serie de sarcofage din piatră, lemn şi lut în care se află mumii în stare foarte bună de conservare.

Fluxul de știri
0