Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul român de Interne a demisionat: Declarații tranșante - detalii

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul român de Interne, Carmen Dan, a demisionat. Din declarațiile făcute de aceasta rezulta că nu i s-a reproșat nimic în PSD – ci ar fi vorba de satisfacerea dorinței președintelui român Klaus Iohannis.

BUCUREȘTI, 15 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Înainte de a intra la ședința Comitetului Executiv Naţional al PSD (CExN), Carmen Dan, încă ministru de Interne, a anunțat că și-a dat demisia.

”Plec cu fruntea sus”, a spus Carmen Dan, din declarațiile sale rezultând că nu i s-a reproșat nimic în PSD – ci ar fi vorba de satisfacerea dorinței lui Klaus Iohannis.

”L-am informat pe premier că nu e necesar să supună la vot demisia mea, îmi pun eu mandatul pe masă”, a spus Carmen Dan. ”Am întrebat-o pe doamna premier care sunt motivele pentru schimbarea mea – mi-a răspuns că nu intra în discuție criterii de performanță”.

Înțeleg în subsidiar decizia politică, a spus Carmen Dan, confirmând că ar fi fost aluzii referitoare la ”presiunea străzii”

”Nu ne-a deranjat atunci, ne deranjează acum”, a declarat, nu fără ironie, Carmen Dan.

Reamintim că, în acest moment, în Parlament este declanșată o anchetă privind posibila fraudare a alegerilor europarlamentare. Ancheta e realizată de o Comisie condusă de Lia Olguța Vasilescu, iar Carmen Dan a fost audiată, fiind unul dintre cei mai importanți factori în determinarea neregulilor și a posibilei fraude electorale.

Fluxul de știri
0