Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Diacov: Partidul Democrat nu va mai fi așa cum a fost

© Sputnik / Miroslav RotariDumitru Diacov
Dumitru Diacov - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre atmosfera tensionată din partid în ajunul Congresului extraordinar al formațiunii. Diacov spune că PD traversează o perioadă neplăcută.
Diacov: Partidul Democrat nu va mai fi așa cum a fost

După ce recent a declarat că, mai devreme sau mai târziu, Vladimir Plahotniuc va depune mandatul de deputat, președintele de onoare al PD Dumitru Diacov a vorbit și despre atmosfera din interiorul fostului partid de guvernământ. Pe 27 iulie va avea loc un Congres extraordinar al formațiunii.

”Este treaba lui Plahotniuc, vine sau nu vine. Noi ne programăm activitatea din faptul că el nu este cu noi împreună. Congresul partidului va decide asupra viitorului președinte al formațiunii. În PD sunt mulți care ar putea prelua șefia partidului, nu excludem că ar putea fi și o persoană din afara partidului”, a spus Dumitru Diacov.

Dumitru Diacov despre demisia procurorului general Eduard Harunjen - Sputnik Moldova
Video
Diacov, despre demisia lui Harunjen: „Mă bucur că s-a terminat această istorie” - Video

El a mai declarat că în prezent există în partid și cazuri când unii membri au decis să părăsească formațiunea.

„Câteva cazuri avem fixate, când unii au decis să-și realizeze cariera în alte partide. PD se află în cea mai neplăcută situație. Atmosfera în partid este tensionată. Noi nu întotdeauna am avut posibilitatea să discutăm deciziile care se luau la partid. În PD se luau decizii pe care nu le-am discutat, inclusiv de președintele partidului”, a mai spus Dumitru Diacov.

Consiliul Politic Naţional al Partidului Democrat din Moldova a decis convocarea, în data de 27 iulie, a Congresului extraordinar al formaţiunii politice.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0