Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vlad Filat, declaraţii exclusive de după gratii: De ce a tăcut până acum

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 14.06.2016
Влад Филат 14.06.2016  - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier şi preşedinte al PLDM, Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare, a vorbit, în exclusivitate la mai bine de 3 ani de după arest, în cadrul unei emisiuni realizate de un post TV din Moldova.

CHIŞINĂU, 14 iul - Sputnik. Vlad Filat a declarat, după câţiva ani de tăcere, în cadrul unei emisiuni TV realizate de TV8, că nu a avut posibilitatea să vorbească până acum.

El a menţionat, întrebat de jurnalista care l-a intervievat despre declaraţia sa din Parlament în ziua reţinerii sale referitor la dezvăluirile mari pe care le-a anunţat, că a avut o doză de emotie câns le-a făcut.

"Am spus mai mult", a declarat Filat.

Fostul premier a declarat, totuşi că, între timp, s-au întâmplat mult mai multe lucruri decât vroia el să spună.

"Totul a sărit în aer, făra declaraţiile pe care am spus că le voi face", a punctat Filat.

Fostul lider al PLDM a mai spus că nu a vorbit până acum pentru că nu a avut posibilitatea fizică, dând vina, în special pe fostul său avocat, Igor Popa.

"Nu am vorbit pentru că nu am avut posibilitatea fizică, directă... La început, după încarcerarea mea, gândeam că transmit mesaje şi începeam să comunic. Doar că această comunicare se lovea de cenzură. Ce trimiteam prin avocatul Popa nu ajungea, ori ajungeau la GBS (referindu-se la centrul de business al lui Vlad Plahotniuc).

Filat a mai adăugat că practic, nu a avut un avocat care să îl apere, ci o persoană care mai mult l-a izolat.

"Dacă aş fi avut un avocat, nu aş fi fost izolat. Ei nu au urmărit arestarea mea, ci izolarea mea", a declarat fostul premier al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0