Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zinaida Greceanîi: Relațiile dintre Moldova și Franța sunt în ascensiune

© REUTERS / VALENTYN OGIRENKOЗинаида Гречаный
Зинаида Гречаный - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului a adresat mesaje de felicitare președintelui Adunării Naționale a Franței și președintelui Senatului, cu ocazia Sărbătorii Naționale a Republicii Franceze.

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a adresat mesaje de felicitare președintelui Adunării Naționale a Franței, Richard Ferrand, și președintelui Senatului, Gérard Larcher, cu ocazia Sărbătorii Naționale a Republicii Franceze.

Turnul Eiffel - Sputnik Moldova
Politică
Mesajul președintelui Igor Dodon cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Franceze

Zinaida Greceanîi transmite cele mai sincere felicitări și cordiale urări de pace și prosperitate îndelungată pentru poporul francez.

”Mă bucur să constat că relațiile dintre Republica Moldova și Republica Franceză se află în continuă ascensiune, fiind fortificate atât la nivel bilateral, cât și prin intermediul dimensiunii parlamentare a colaborării noastre. Totodată, am convingerea că, prin consolidarea dialogului interparlamentar, vom susține avansarea cooperării multidimensionale, în beneficiul țărilor și popoarelor noastre”, se menționează în mesajele de felicitare adresate oficialilor francezi.

Ziua Națională a Franței este sărbătorită anual, pe 14 iulie.

Fluxul de știri
0