Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proteste masive la Paris: Au fost folosite gaze lacrimogene

Abonare
Cu gaze lacrimogene și rețineri. Așa s-a încheiat astăzi parada militară de la Paris dedicată Zilei Naționale a Franței.

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. La Paris, sute de oameni au ieșit, duminică, la protest imediat după manifestările dedicate Zilei Naționale a Franței.

Протест желтых жилетов в Париже - Sputnik Moldova
Franța: dislocare masivă a forțelor de ordine la protestul ”Vestelor Galbene” - VIDEO

Pe data de 14 iulie, Franța sărbătoreşte Ziua Naţională, eveniment celebrat cu parade militare solemne, dansuri şi focuri de artificii. În această zi, în anul 1789, parizienii au intrat în fortăreaţa Bastilia, simbol al puterii Vechiului Regim.

Potrivit presei locale, deși a fost dislocat un număr mare de polițiști, nu s-a reușit menținerea ordinii publice. Protestatarii au folosit lozincile ”vestelor galbene”. Aceștia au reușit să smulgă gardul de protecție din care au făcut baricade. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene pentru a calma spiritele protestatare.

Pe de altă parte, până la începutul paradei militare, au fost înregistrate îmbrânceli între jandarmi și membrii „vestelor galbene”. Potrivit presei pariziene, liderul acestei mișcări, Eric Drouet, a fost reținut. 

Fluxul de știri
0