Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Euro coboară sub pragul de 20 de lei

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют  - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit cursului valutar stabilit de Banca Națională a Moldovei pentru ziua de luni, 15 iulie, un euro va costa 19,98 de lei.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) a publicat ratele de schimb valutar pentru ziua de luni, 15 iulie. Potrivit cursului oficial al BNM, leul moldovenesc se va aprecia în raport cu principalele valute.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
BNM a cumpărat valută în iunie: Ce s-a întâmplat cu rezervele valutare în ultima lună

Un euro va putea fi cumpărat luni la casele de schimb valutar cu 19,98 de lei, ceea ce este cu 8 bani mai puțin față de zilele de sâmbătă și duminică, când un euro se va vinde la casele de schimb valutar cu 20,06 lei.

Leul se apreciază și față de dolarul american. Dacă sâmbătă și duminică un dolar american va costa 17,79 de lei, atunci luni acesta va putea fi cumpărat la case de schimb valutar cu 17,75 de lei.

Potrivit Cadrului bugetar pe termen mediu 2019-2021, în anul 2019 se estimează un curs de schimb al leului de 17,20 de lei pentru un dolar, iar la sfârșitul anului - de 17,56 de lei pentru un dolar american.

Fluxul de știri
0