Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un alt lot de componente ale sistemului de rachete S-400 rusesc au ajuns Turcia

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaS-400
S-400 - Sputnik Moldova
Abonare
Un avion rusesc a livrat, sâmbătă, un alt lot de componente ale sistemului rusesc de apărare S-400 din Rusia către o bază aeriană turcă, potrivit postului de televiziune NTV.

CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Aeronava putea fi văzută la aterizare la baza aeriană Murted, situată la aproximativ 20 de mile nord-vest de capitala turcă, a arătat radiodifuzorul NTV.

Sistemul antiaerian rusesc S-400 - Sputnik Moldova
Sistemul rusesc S-400, livrat în Turcia: Anunțul ministrului turc al Apărării

Vineri, Ministerul turc al Apărării a anunțat că Ankara a primit primul lot din Rusia. Informațiile au fost ulterior confirmate de Serviciul Federal de Cooperare Militară-Tehnică din Rusia.

Moscova și Ankara au semnat un acord de împrumut pentru livrarea sistemelor S-400 în decembrie 2017. Cooperarea Turciei cu Rusia în această chestiune a fost puternic criticată de NATO și Statele Unite, care au preocupări legate de securitate față de incompatibilitatea S-400 cu sisteme de apărare aeriană NATO.

Washingtonul a declarat în iunie că nu va mai accepta piloți turci pentru instruirea pe F-35, decât dacă va renunța la acordul cu Rusia. Turcia a refuzat, declarând că este un acord încheiat deja.

Fluxul de știri
0