Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Teleconferință Rusia-Ucraina, la „Rossia 1”, moderată de Malahov

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaDrapelele Rusiei și Ucrainei
Drapelele Rusiei și Ucrainei - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
„Rossia 1” și „NewsOne” din Kiev au intrat în emisie directă cu o ”punte televizată”, la care s-a anunțat că nu vor fi discutate probleme politice.

CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik. Pentru prima data în ultimii ani, între Rusia și Ucraina a fost organizată, în seara de vineri, 12 iulie, o ”punte televizată”, cu participarea posturilor tv „Rossia 1” și „NewsOne”.

Emisiunea cu genericul „Trebuie să discutăm”/"Надо поговорить" între studiourile din Moscova și Kiev este desfășurată prin Skype.

Moderatori ai emisiunii sunt Maria Sittel și Andrei Malahov.

S-a anunțat din start că în cadrul emisiunii nu vor fi discutate probleme politice.

Participanții din Ucraina sunt persoane din domeniul științei, filmului, sportului și cetățeni obișnuiți, potrivit agenției de presă RIA Novosti.

În studioul tv de la Moscova au fost invitate familii ruso-ucrainene, unele dintre care și-au reluat comunicarea în emisie directă.

Anunțul cu privire la desfășurarea emisiunii a provocat nemulțumirea politicienilor și jurnaliștilor ucraineni. Procuratura Generală a Ucrainei a deschis un dosar penal pe faptul intenției de a organiza emisiunea.

Luni, postul tv de la Kiev „NewsOne” declara chiar că renunță la desfășurarea acesteia din cauza amenințărilor cu răfuială fizică ce i-au fost adresate.

Fluxul de știri
0