Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un moldovean, campion mondial la biliard, va lupta pentru un nou titlu

CC0 / Pixabay / Pexels / Masă de biliard
Masă de biliard - Sputnik Moldova
Abonare
Marți, 16 iulie, ora 11.00, în ajunul Campionatului Mondial de biliard „Piramida Liberă”, va avea loc videoconferința Chișinău – Moscova – Bișkek – Minsk.

În perioada 7 - 14 august, pe malul lacului Issîk Kul, în orașul Ciolpon Ata, va avea loc Campionatul Mondial de biliard „Piramida Liberă”, categoriile femei și bărbați. Acțiunea este organizată cu prilejul împlinirii a cinci ani de la semnarea Acordului privind Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) și 25 de ani de la lansarea ideii de integrare eurasiatică. Organizatori ai Campionatului sunt Confederația Internațională a ”Piramidei”, Comisia Economică Eurasiatică (CEE) cu concursul Guvernului Republicii Kîrgîze.

Campionatul se va desfășura în ajunul ședințelor Consiliului CEE, cu participarea vicepremierilor și a Consiliului Interguvernamental Eurasiatic la nivelul șefilor de guvern din statele membre ale Uniunii Economice Eurasiatice.

Este așteptată participarea sportivilor din peste 20 de state.

Actualul campion mondial la „Piramida Liberă” este unul dintre cei mai puternici jucători ai Planetei, Sergiu Crîjanovschi, din Republica Moldova, țară care, la rândul său, are statut de observator pe lângă UEEA. Evidența oficială a campionilor mondiali la această probă de sport a început din 2000. Primul campion mondial la proba respectivă a fost legenda biliardului din Rusia, Evgheni Stalev.

Vor participa:

La Moscova:

- Sergiu CRÎJANOVSCHI, actualul campion mondial la „Piramida Liberă” (Republica Moldova);

Iakov FIRSOV, director executiv, secretar general al Confederației Internaționale a Piramidei;

Daniar TURUSBEKOV, directorul Departamentului protocol și asigurare organizatorică a CEE.

La Chișinău:

Serghei SAPIGORA, președinte adjunct al Federației de Biliard din Republica Moldova.

La Bișkek:

-Ișenbek DJAKÎPBEKOV, vicepreședinte al Confederației Internaționale a Piramidei.

La Minsk:

- Iuri CERVANEV, președintele colegiului de arbitri al Confederației Internaționale a Piramidei.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Videoconferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0