Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Federația Rusă: Riscurile unei ”confruntări directe” în Golf s-au accentuat

Abonare
Moscova este preocupată de evenimentele recente din strâmtoarea Ormuz, estimând că riscurile unei confruntări s-au accentuat în regiune, spune ministrul adjunct de Externe, Serghei Reabkov.

BRUXELLES, 12 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Evenimentele recente din Strâmtoarea Ormuz neliniștesc Moscova, ținând cont de riscurile care cresc în regiune, a declarat pentru Sputnik, ministrul adjunct de Externe Serghei Reabkov.

Встреча глав МИД РФ и Ирака С. Лаврова и Мухаммеда Али аль-Хакима - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov a declarat că poziţia Rusiei privind „Înălţimile Golan” rămâne neschimbată

”Situația este foarte alarmantă, suntem convinși că, pe fond, riscurile unei confruntări directe s-au agravat atât de mult în ultima perioadă că devine din ce în ce mai complicat să prevedem dezvoltările ulterioare”, a comentat el pe tema ultimului incident din Strâmtoarea Ormuz.

Canalul de televiziune CNN a anunțat recent, citând responsabili americani, că cinci vase, probabil iraniene, s-au apropiat de un petrolier britanic în Golf și i-au ordonat să se oprească în momentul în care acesta părăsea Golful și intra în regiunea strâmtorii Ormuz.

Potrivit responsabililor citați, vasele i-au ordonat petrolierului să își schimbe destinația și să se oprească în apele teritoriale iraniene vecine, și doar intervenția fregatei britanice HMS Montrose care escorta petrolierul i-a permis acestuia să continue să navigheze.

Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a dezmințit această informație afirmând că asemenea declarații ar avea ca scop escaladarea tensiunilor.

Fluxul de știri
0