Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Jaful de la MAIB: Valoarea prejudiciului crește cu fiecare zi - iată care este suma

© Sputnik / Евгений ПанасенкоMoldova-Agroindbank
Moldova-Agroindbank - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe persoane păgubite au depus cerere la poliție după ce s-au întors din vacanță.

CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. Numărul persoanelor ale căror bunuri au fost furate din casetele de valori ale unei sucursale Moldova Agroindbank (MAIB) crește în continuare, iar odată cu numărul lor crește și suma prejudiciului.

Dacă luni, 8 iulie, se estima că existau 31 de persoane păgubite, spre sfârșitul săptămânii numărul acestora a ajuns la 51. Respectiv, a crescut și suma prejudiciului, de la 29,4 milioane de lei la 54 de milioane.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Iată cum poți să câștigi legal un milion în Moldova: Anunțul făcut de o bancă comercială

Potrivit Inspectoratului Național de Investigații, citat de zdg.md, situația cu privire la volumul bunurilor furate și numărul persoanelor prejudiciate se schimbă în fiecare zi, deoarece este sezonul vacanțelor și mulți dintre cei păgubiți se află în afara țării.

Hoții au pătruns în bancă prin ușa din spate. Au tăiat gratiile, au forțat geamul de termopan, au deconectat camerele de supraveghere, sistemul de semnalizare și au intrat. Sursa precizează că agenți de pază la bancă nu erau.

Potrivit anchetatorilor, jaful a fost comis de persoane care cunosc bine sistemul de securitate al băncilor, au lucrat profesionist, fără să lase urme.

Conform datelor Inspectoratului General al Poliției, în noaptea de 5 spre 6 iulie, persoane necunoscute au pătruns în incinta sucursalei nr. 5 a băncii comerciale Moldova Agroindbank, SA situată pe strada Ion Creangă, 78 din Chișinău, și au sustras conținutul a 84 de casete individuale în care beneficiarii își păstrau bani, bijuterii, acte și alte bunuri de preț.

Fluxul de știri
0