Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Kroll 2: Iată când va fi publicată lista finală a beneficiarilor

© Sputnik / Miroslav RotariAdrian Lebedinschi
Adrian Lebedinschi   - Sputnik Moldova
Abonare
Kroll 2: Toată lumea este în așteptarea liste finale a beneficiarilor furtului bancar de proporții. În timp ce Procuratura Generală susține că nu există o listă a beneficiarilor finali, majoritatea parlamentară menționează că există un astfel de document.
Iată când va fi publicată lista finală a beneficiarilor din raportul Kroll 2

Deputatul PSRM Adrian Lebedinschi, care este și membru al comisiei parlamentare privind investigarea fraudei bancare, a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova că societatea trebuie să mai aibă un pic de răbdare până când vom vedea raportul Kroll 2 integral.

”Dacă mai așteptăm o lună jumătate sau două luni, atunci toți cetățenii ar putea vedea tot setul de acte pe care îl cuprinde raportul Kroll 2, întrucât poate vom recurge și la desecretizarea anumitor documente care nu ar reprezenta nici un secret. Comisia pe care o reprezint la ora actuală încă nu are acces la toate actele și împuternicirile sunt mai mici decât ale procurorilor și judecătorilor. Am propus să cream un grup de lucru creat din procurori care să investigheze și să constate încălcările care au avut loc”, susține Adrian Lebedinschi.

Amintim că Parlamentul Republicii Moldova a constituit, cu majoritate de voturi, o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare. Comisia are la dispoziție trei luni pentru audierea persoanelor implicate în acest proces, precum și pentru întocmirea unui raport. 

Fluxul de știri
0