Jumătate de milion de lire sterline pentru prima ediție a romanului „Evgheni Oneghin”

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaExpoziția edițiilor și publicațiilor din timpul vieții lui A. S. Pușkin
Expoziția edițiilor și publicațiilor din timpul vieții lui A. S. Pușkin - Sputnik Moldova
Abonare
Volumul cu primul capitol al romanului "Evghenii Oneghin", cu coperta autentică, face parte din acest set de cărți care constituie o adevărată raritate bibliografică.

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Prima ediție a romanului în versuri „Evgheni Oneghin” de Aleksandr Pușkin a fost vândută la licitația „Christie's” de la Londra cu 467,2 mii de lire sterline, depășind aproape de patru ori prima ofertă a estimărilor, a comunicat marți reprezentantul Casei de Licitație.

La licitația „Secolul de aur al literaturii ruse” au fost expuse peste 120 de ediții rare dintr-o colecție particulară europeană. Prima ediție a romanului în versuri al lui A. Pușkin a fost estimat la 120 – 160 de mii de lire sterline.

„Ediția romanului „Evgheni Oneghin” tipărită la tipografia departamentului învățământului public din Sankt Petersburg este o adevărată raritate bibliografică. Setul include ediția primului capitol al romanului în copertă originală”, a spus anterior reprezentantul „Christie's”.

Prima ediție rară a povestirilor „Petrecerea serilor în cătunul de lângă Dikanka” („Vecera na hutore bliz Dikanki”) de Nicolai Gogol, care fusese estimată la 70–90 de mii de lire sterline a fost vândută la licitație cu 175 de mii.

„Până acum exemplarul complet al acestei ediții în două volume a fost prezentat la licitație de două ori”, a menționat reprezentantul Casei de Licitație.

Prima ediție a operei lui Pușkin „Ruslan și Ludmila” a fost vândută cu 143,7 mii de lire sterline, prețul estimativ fiind de 50–80 de mii. Prima ediție a culegerii de versuri „Panteonul liric” („Лирический пантеон”) de Afanasi Fet a fost vândută cu 100 de mii de lire sterline, estimarea fiind de 20–30 de mii.

În total, suma vânzărilor la această licitație a constituit 2,2 milioane de lire sterline. În anul curent departamentul rus „Christie's” marchează a 50-a aniversare.

Fluxul de știri
0