Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sandu s-a întâlnit cu șeful misiunii FMI, Ruben Atoyan: Despre ce au discutat

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu  - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu și reprezentantul FMI au discutat condițiile privind deblocarea finanțării externe.

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Premierul Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu șeful misiunii FMI, Ruben Atoyan. Cei doi au discutat despre restabilirea relațiilor cu partenerii de dezvoltare și deblocarea asistenței financiare. Maia Sandu a subliniat că au fost încheiate două evaluară în cadrul programului cu FMI.

”Republica Moldova va putea primi tranșa de 46, 5 de milioane dolari SUA în anul 2019. În cadrul acestor întâlniri am convenit mai multe lucruri inclusiv extinderea programului actual cu Fondul Monetar Internațional până în martie 2020. Am făcut acest lucru pentru a putea beneficia de toată asistența macro financiară din partea Uniunii Europene”, a declarat Maia Sandu .

Prim-ministrul Maia Sandu, la întrevederea cu misiunea FMI - Sputnik Moldova
Politică
Republica Moldova va primi bani de la FMI: Despre ce sumă este vorba

Potrivit premierului Maia Sandu, Guvernul precedent a făcut ca să fie înghețată finanțarea externă, în special prin implementarea legii privind amnistia fiscală.

”Cunoașteți că programul a fost suspendat din cauza deciziilor nepotrivite ale Guvernul precedent. În special cele ce țin de amnistia fiscală, dar și alte decizii care au dezechilibrat bugetul”, a mai reiterat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai declarat că în cadrul întrevederii au fost luate măsuri concrete care ar echilibra bugetul.  

”Cea mai importanta componenta este posibilitatea noastră de a obține granturi, finanțare externă din partea UE în valoare de un miliard 368 de milioane de lei. Aceștia sunt banii care noi îi aducem în bugetul Republicii Moldova datorită faptului că suntem o echipă responsabilă care a reușit să câștigăm încrederea finanțatorilor externi”, a mai precizat Maia Sandu.

Fluxul de știri
0