Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Angajații Curții Constituționale au fost audiați de comisia de anchetă privind "puciul"

© Sputnik / Miroslav RotariDinu Plângău
Dinu Plângău - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a creat recent o comisie de anchetă privind tentativa ”puciului anticonstituțional” din perioada 7-9 iunie. Membrii acesteia au sarcina de a identifica ilegalitățile care au fost comise în această perioadă și care ar fi putut duce, potrivit actualei majorități parlamentare, la un război civil.
Angajații Curții Constituționale au fost audiați de comisia de anchetă privind "puciul"

Comisia de anchetă urmează să stabilească dacă a avut sau nu loc o tentativă de puci anticonstituțional și să prezinte dovezi în acest sens, cât și să identifice persoanele care au fost implicate în această tentativă. Deputatul PPDA, Dinu Plângău a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că există o înțelegere între membrii Comisiei de anchetă de a nu divulga anumite informații la această etapă, însă a menționat că anumite persoane din cadrul CCM au fost audiate.

”Nu pot să divulg ce s-a discutat în cadrul comisiei de anchetă privind puciul anticonstituțional, însă pot să vă spun deja că au fost audiați angajații Curții Constituționale. Ulterior vom veni cu detalii”, spune Dinu Plângău.

Amintim că Parlamentul a creat o comisie de anchetă pentru a elucida evenimentele din 7-9 iunie „privind tentativa puciului anticonstituţional a PD” prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

Fluxul de știri
0