Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată când va semna Igor Dodon decretul de demitere a procurorului general – detalii

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Instituția prezidențială a anunțat când va semna decretul de încetare a mandatului procurorului general, Eduard Harunjen.

CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. Consilierul în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, reprezentant al preşedintelui Republicii Moldova în relaţiile cu Parlamentul şi Guvernul, Maxim Lebedinschi, a declarat că Igor Dodon va semna decretul de încetare a mandatului Procurorului General, Eduard Harunjen, până la sfârșitul acestei săptămâni.

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Politică
Ministrul de Interne, un ultim mesaj către Procurorul General

”Comunicăm că instituția Prezidențială va emite decretul de încetare a mandatului Procurorului General, până la sfârșitul săptămânii curente imediat ce vor fi întrunite toate condițiile legale”, a anunțat Lebedinschi.

Consilierul prezidențial al precizat că documentul va fi semnat având la bază consultările comune a președintelui Republicii Moldova, președintelui Parlamentului, a prim-ministrului și a majorității parlamentare, dar și hotărârea Parlamentului Republicii Moldova prin care s-a constatat încălcări la procedura de selectare a procurorului general. Astfel, Legislativul i-a recomandat șefului statului  să emită decretul de încetare a mandatului procurorului general.

Fluxul de știri
0