Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a rechemat mai mulți ambasadori și a demis mai mulți funcționari

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Guvernului
Ședința Guvernului - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Decizia de rechemare a ambasadorilor a fost luată astăzi la ședința Guvernului la solicitarea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu.

CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. Cabinetul de Miniștri a rechemat mai mulți ambasadori și consuli ai Republicii Moldova din străinătate. Decizia a fost luată astăzi la ședința Guvernului la solicitarea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu. Potrivit ministrului, aceștia sunt rechemați în țară deoarece mandatele lor au expirat.

Кабинет министров - Sputnik Moldova
Societate
Republicii Moldova își deschide patru ambasade noi: Iată în ce țări
Astfel, Guvernul i-a rechemat pe ambasadoarea Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi, ambasadorul Misiunii țării noastre la UE, Eugen Caras, ambasadorul Republicii Moldova în Turcia și prin cumul în Liban și Iordania, Igor Bolboceanu, a celui din Polonia – Iurie  Bodrug, a consulului țării noastre la Milano, Italia, Sergiu Goncearenco și a consulului general al Republicii Moldova în oraşul Frankfurt, Anatol Stratulat.

Tot astăzi Guvernul a acceptat demisia din funcție a șefului Poliției de frontieră, Fredolin Lecari.

De asemenea, Executivul a acceptat cererea de demisie a secretarului de stat în Ministerul Justiției, Anatolie Munteanu și a secretarului de stat în Ministerul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Bucătaru. 

Tot la ședința de astăzi a Guvernului a fost demis din funcție șeful Agenției Servicii Publice, Sergiu Răilean.

Fluxul de știri
0