Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă cu carnetele de muncă scanate: Fiscul vine cu o avertizare

© Sputnik / Мирослав РотарьCarnet de muncă
Carnet de muncă - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe carnete de muncă ale angajaților, care au fost scanate, nu au fost ridicate de către entitățile economice de la CTAS.

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat vine cu un anunț către toți contribuabilii care și-au exercitat obligația de scanare a carnetelor de muncă în scopul completării conturilor personale de asigurări sociale cu informația aferentă stagiului de muncă realizat până la 1 ianuarie 1999.

Пенсионер pensionar bătrâni bătrân - Sputnik Moldova
Societate
Pensia pentru limită de vârstă: Lista actelor necesare și termenul de examinare a cererii

Astfel, Fiscul informează că Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a desfășurat procedura de scanare, iar actualmente o parte dintre carnetele de muncă ale angajaților prezentate la CTAS pentru scanare nu au fost ridicate de către entitățile economice.

Pentru a susține CNAS, dar și contribuabilii angajați în câmpul muncii, SFS recomandă ridicarea carnetelor de muncă care au fost scanate la structurile teritoriale.

Amintim că procedura de scanare s-a desfășurat conform Hotărârii Guvernului cu privire la unele aspecte ce țin de evidența stagiului de muncă.  

Fluxul de știri
0