Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Averea ministrului Economiei și Infrastructurii: Iată câți bani și imobile deține

© Sputnik / Miroslav RotariVadim Brânzan
Vadim Brânzan  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a depus declarația de venit. Iată ce avere are.

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, nu este un om sărac dacă declară astfel de venituri.

Ministrul MAEIE, Nicolae Popescu - Sputnik Moldova
Cât de bogat este noul ministru de Externe – Averea lui Nicolae Popescu, în vizorul presei

În 2018, Brânzan a declarat un venit în valoare de 84.718 de dolari SUA din dividente și dobânzi de la Bank of America, I&Y Generation Partners și JPMorgan Chase, iar soția sa a obținut un venit de 79.551 de dolari.

Soții Brânzan declară un teren în valoare de 45.083 de lei. La capitolul imobile, ministrul Economiei și Infrastructurii declară cinci apartamente, dintre care unul în SUA și patru în Republica Moldova.

Valoarea apartamentului din SUA se ridică la 650.000 de dolari SUA, iar a celor din Republica Moldova - 2.075.197 de lei. De asemenea, declară o casă de locuit în SUA, a cărei valoare cadastrală indicată este de 1.650.000 de dolari și o vilă în Moldova obținută prin donația, în valoare de 81.110 lei.

Familia Brînzan declară cinci automobile: un Chevrolet al cărui valoare indicată este de 338.000 de lei MDL; un BMW M3 - 95.000 de dolari, un Lexus - 52.337 de dolari; un Porsche - 52.533 de dolari SUA, un Mercedes-Benz GLE 43 AMG - de 82.295 de dolari. De asemenea, Brînzan indică în declarația sa de averi depozite bancare de peste două milioane de dolari, precum și acțiuni în companii din Florida, SUA, în valoare de peste două milioane de dolari.

Fluxul de știri
0