Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scandal SUA-UK: Trump rupe legăturile cu ambasadorul din Marea Britanie

© AP Photo / Carolyn KasterPresident Donald Trump talks to media before boarding Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, Wednesday, Sept. 19, 2018, for the short trip to Andrews Air Force Base en route to Havelock, N.C.
President Donald Trump talks to media before boarding Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, Wednesday, Sept. 19, 2018, for the short trip to Andrews Air Force Base en route to Havelock, N.C. - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Trump a anunțat că Washington va întrerupe legăturile cu ambasadorul Marii Britanii, Kim Darroch, după comentariile acestuia la adresa administrației americane.

BRUXELLES, 8 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Potrivit unor telegrame scurse în presă, Darroch a numit administrația Trump ”disfuncțională”, ”ineptă” și „incompetentă”, arată RT în ediția electronică

Într-o serie de tweet-uri critice la adresa felului în care Theresa May, premierul britanic, gestionează Brexitul, Trump a făcut referire la Darroch, spunând că diplomatul nu mai este ”agreat sau considerat de bine în SUA”.

”Am fost foarte critic la adresa felului în care premierul Marii Britanii Theresa May a gestionat Brexitul. Ce dezordine au creat ea și reprezentanții ei. I-am spus cum ar trebui făcut, dar ea a decis să meargă pe o altă cale. Nu îl cunosc pe Ambasador, dar el nu e agreat sau considerat de bine în SUA. Nu vom mai trata cu el. Vestea bună este că Marea Britanie vor avea în curând un nou premier”, a scris Trump pe Twitter.

​Într-o serie de telegrame diplomatice dezvăluite către Daily Mail și publicate duminică, Darroch a criticat politicile dure ale administrației Trump față de Iran, spunând că este improbabil ca acestea ”să devină mai coerente prea curând”. Darroch i-a criticat și pe reprezentanții liniei dure din cabinetul lui Trump, precum Consilierul pe Securitate Națională John Bolton și Secretarul de Stat Mike Pompeo.

În mai multe telegrame – mergând între 2017 și ultima lună – Darroch se referă la Trump ca la un lider ”inept” și ”disfuncțional” care ”radiază insecuritate” și a cărui președinție s-ar putea ”prăbuși și arde” în orice moment.

El a ridiculizat ”amestecul de fapte și ficțiune” ”incendiar” folosit de Trump pentru a entuziasma mulțimile la mitingurile de tip campanie electorală.

Fluxul de știri
0