Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De unde veneau milioanele în visteria PD: Dezvăluirile lui Vadim Brînzan

© Sputnik / Miroslav RotariVadim Brînzan
Vadim Brînzan - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a scos în vileag schemele ilegale puse în aplicare de fosta guvernare și a venit cu un mesaj pentru funcționari.

CHȘINĂU, 9 iul - Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a susținut o conferință de presă în care s-a referit la schemele frauduloase puse în aplicare de fosta guvernare.

”Majoritatea structurilor din economie erau controlate și subordonate baronilor Partidului Democrat, gen Baidov. Acești baroni, o mână de oameni, adunau bir, exact ca în Evul Mediu, de la business, instituții de stat, de peste tot de unde se putea de furat. O parte din ei fac acest lucru și în continuare. Iar sacii de bani adunați mergeau în bugetul grupului criminal sau al partidului, de unde erau redirecționați spre oamenii care deserveau acest sistem. Iar cei care nu erau de acord să plătească, erau închiși, șantajați cu dosare penale, sau li se preluau afacerile”, a declarat Brînzan.

Potrivit lui Brînzan, din aceste schemele ilegale, grupul criminal colecta lunar cel puțin 400 de milioane de lei. Ministrul a mai declarat că toate ilegalitățile sunt descrise în petițiile recepționate de la mai mulți agenți economici. Toate materialele au fost expediate oamenilor legii pentru examinare.

Totodată, Brînzan i-a avertizat pe funcționari și pe oamenii legii care mizează pe continuarea practicilor ilegale, subliniind că toți cei implicați în fraude vor fi dați pe mâna justiției.

Fluxul de știri
0