Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce tot mai mulți moldoveni solicită pază și protecție?

© Sputnik / Miroslav RotariGheorghe Grozavu
Gheorghe Grozavu - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit instructorului Gheroghe Grozavu, care este și lector USEFS specialist în pază și protecție, tot mai multă lume se simte în nesiguranță. Unul dintre motive este starea psihologică sau frica. Nedreptățile sau ilegalitățile care sunt trecute deseori cu vederea în societate pot amplifica această stare.
De ce tot mai mulți moldoveni solicită pază și protecție ?

Invitatul emisiunii Sputnik Matinal Gheroghe Grozavu consideră că starea de nesiguranță îi afectează și de cetățenii unor state dezvoltate. Gradul ridicat de criminalitate, abuzurile, agresiunile fizice sunt factori care induc spaimă în masă. Prezența unor agenții specializate în pază și protecție este uneori un ajutor mai mult psihologic decât de intervenții rapide care să înlăture anumite ilegalități, cazuri de tâlhărie etc. 

Antrenorul și profesorul de arte marțiale consideră de asemenea că pregătirea fizică, dar și psihologică, a cetățenilor care au frica de a fi atacați sau agresați ar fi o soluție pentru depășirea anumitor momente de nesiguranță.

"Avem cursuri și programe, de la câteva luni până la câțiva, ani pentru orice persoană care vrea să însușească o tehnică de autoapărare, elemente de arte marțiale și concentrare psihică. Pregătirea fizică și cea morală inevitabil se intersectează. Sunt două elemente de bază pentru a fi pregătit de un eventual atac", susține Grozavu. 

Mai multe detalii le poți afla în materialul audio.

Autor: Dumitru Chitoroagă

Fluxul de știri
0