Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iranul pune la dispoziția statelor semnatare a acordului nuclear 60 de zile

© Sputnik / Антон Быстров / Trecere la banca de fotografiiDrapelele Iranului
Drapelele Iranului - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Iranul pune la dispoziția statelor semnatare a acordului nuclear 60 de zile pentru rezolvarea problemelor.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik. Iranul a lăsat la dispoziția statelor semnatare a acordului nuclear 60 de zile pentru răspunde la cerințele Teheranului, a declarat viceministrul Afacerilor Externe al Iranului, Abbas Araqchi.

“Azi vom face al doilea pas... Obligațiile noastre legate de nivelul îmbogățirii au fost revizuite și noi reducem azi din obligațiile asumate în acest sens. Zarif (ministrul Afacerilor Externe) a expediat o scrisoare Mogherini azi... A informat-o despre reducerea obligațiilor asumate. Va fi și o a doua perioadă în 60 de zile”, a declarat Araqchi la postul de televiziune Press TV.

Araqchi a adăugat că în fiecare 60 de zile Teheran rezervă timp pentru diplomație, pentru soluționarea problemei. “Dacă aceste posibilități nu vor fi utilizate, nimeni nu trebuie să pună la îndoială seriozitatea noastră, că vom reduce din obligațiilor în fiecare 60 de zile”, a menționat el.

Anterior, președintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat că din 7 iulie Iranul intenționează să îmbogățească uranul peste nivelul de 3,67 la sută, prevăzut de acordul nuclear, și o va face la nivelul la care va considera de cuviință. Sâmbătă, agenția Reuters, trimitere la propriile surse, a anunțat că duminică luni ar putea anunța ridicarea nivelului de îmbogățire a uranului până la 5 la sută.

 

 

Fluxul de știri
0