Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunț important făcut de Dodon: Gata să semnez decretul

© Sputnik / Miroslav RotariCei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon
Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Igor Dodon a făcut un anunț important care îl vizează pe procurorul general Eduard Harunjen. Igor Dodon este gata să semneze decretul.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Președintele Igor Dodon i-a cerut procurorului general Eduard Harunjen să-și dea demisia de onoare. Totodată, Dodon a anunțat că Parlamentul se va întruni în ședință pe 9 iulie, pentru a iniția procedura de demisie a procurorului general.

”În aceste condiții Parlamentul Republicii Moldova se va convoca mâine în ședință pentru a iniția procedura de demisie a acestei persoane. Conform legislației Republicii Moldova, imediat după efectuarea procedurilor pe dimensiunea legislativă, voi fi gata să semnez decretul de demisie a Procurorului General”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a precizat că spre deosebire de alți demnitari de stat de rang înalt, actualul procuror general nu a avut curajul să plece.

”Chiar de la momentul numirii sale în funcție am contestat modul în care Harunjen a devenit Procuror General”, a precizat Dodon.

Președintele a subliniat că restabilirea și consolidarea statului de drept în Republica Moldova este o prioritate și orice încercare de a dinamita acest proces va fi curmat.

Fluxul de știri
0