Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea se schimbă radical: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii în următoarea perioadă – iată ce ne așteaptă.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. După mai multe zile de caniculă, vremea a intrat într-un proces de răcorire. Astfel, în următoarea perioadă temperaturile vor fi mai scăzute decât cele caracteristice acestui interval. Pe arii extinse se va semnala instabilitate atmosferică.

Mâine, valorile termice maxime nu vor mai depăși 23..25 de grade Celsius. În sudul și centrul țării sunt prognozate precipitații însoțite de descărcări electrice.

© Photo : SHS / Meteo - 8 iulie 2019Meteo - 8 iulie 2019
Vremea se schimbă radical: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni - Sputnik Moldova
Meteo - 8 iulie 2019

Nopțile vor fi cu adevărat răcoroase – minimele nocturne vor coborî în raioanele de nord până la 10 grade și până la 13 în sud. Aceleași caracteristici termice se vor păstra și pe parcursul zilelor următoare.

Și meteorologii din România au anunțat o răcorire considerabilă a vremii în intervalul 8-11 iulie. Ulterior vremea va începe să se încălzească.

Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Transportul public – calvar în Chișinău pe timpul caniculei: Ce ne așteaptă pe viitor

Potrivit prognozei Administrație române de Meteorologie pentru perioada 8-21, în primele trei zile ale intervalului vremea va deveni răcoroasă în zona Moldovei de peste Prut, astfel că media regională a temperaturilor maxime va scădea până la 22 de grade pe 10 iulie. În intervalul 11 - 16 iulie, cu o medie a maximelor termice între 24 și 26 de grade, vremea se va apropia de cea normală, iar între 17 - 21 iulie va deveni treptat călduroasă, media urmând să atingă 32 de grade.

ANM, prognoza meteo. Evoluția temperaturilor minime va avea o medie în scădere până spre 11 grade, pe 11 și 12 iulie, apoi va avea variații între 12 și 15 grade, iar din 16 iulie va crește treptat spre 16 grade, la sfârșitul celor două săptămâni. Manifestări specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului) vor fi posibile zilnic, dar cu probabilitate mai mare în intervalul 12 – 15 iulie. 

Fluxul de știri
0