Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O lună de la crearea majorității parlamentare: Iată ce spune Igor Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a făcut o trecere în revistă a realizărilor noii majorități parlamentare, la o lună de la constituire.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. La o lună de la crearea coaliției parlamentare majoritare președintele Igor Dodon se arată convins că în acest timp „s-a reușit consolidarea societății în jurul ideii nobile de a scoate țara din ghearele mafiei și corupției, de a oferi cetățenilor încă o șansă de a crede în viitorul țării.

”Revenirea la starea normală de lucruri într-o țară este un proces dificil, fapt demonstrat de experiența mai multor state. Am reușit multe, avem de făcut și mai multe, dar un singur lucru trebuie să fie clar pentru toți – procesul demontării oligarhiei în Republica Moldova este ireversibil. Împreună cu colegii din Parlament și Guvern suntem conștienți de acest lucru și nu vom admite ratarea acestei misiuni nobile”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit șefului statului, în această perioadă scurtă, noua majoritate parlamentară a acționat hotărât pentru a readuce Republica Moldova pe făgașul democrației și dezvoltării social-economice. Astfel, au fost demarate acțiuni de curățare a sistemului public de funcționarii compromiși, inclusiv cei de la Curtea Constituțională, CEC, alte structuri determinante pentru buna funcționare a unui stat democratic.

”Avem primele rezultate în stoparea mai multor acte de corupție și de contrabandă, restabilim politica externă echilibrată construind relații corecte și pragmatice cu principalii parteneri ai țării noastre”, a subliniat Dodon.

Totodată, Guvernul și majoritatea parlamentară depun efort pentru asigurarea sustenabilității financiare a țării, dar și achitarea salariilor și plăților sociale.

De asemenea, șeful statului a precizat că a fost restabilit dialogul cu partenerii de dezvoltare ai țării, astfel ca Republica Moldova să poată beneficia de suportul financiar care a fost suspendat în urma acțiunilor politice iresponsabile ale fostei guvernări.

Președintele Dodon se arată convins că aceste deziderate vor putea fi realizate doar ”prin conjugarea eforturilor comune în beneficiul Republicii Moldova”. 

Fluxul de știri
0