Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grecia: Cine este noul prim-ministru al țării

CC0 / Pixabay / valtercirillo / Atena, Grecia
Atena, Grecia - Sputnik Moldova
Abonare
Noul prim-ministru al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, i-a promis populației „prosperitate după ani de suferinţe”.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Liderul partidului de dreapta din Grecia, „Noua Democraţie”, Kyriakos Mitsotakis, a preluat astăzi funcţia de prim-ministru după victoria detaşată obţinută în alegerile legislative de ieri.

Militari ai armatei SUA și avioane militare americane - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Declarație: Statele Unite ale Americii și-ar putea muta baza militară din Turcia în Grecia

Președintele grec, Prokopis Pavlopoulos, i-a acordat lui Mitsotakis mandatul de a forma guvernul.

„Acum câteva minute, Pavlopoulos la contactat pe Mitsotakis și i-a acordat mandtul de a forma guvernul. Mai devreme, președintele parlamentului grec, Nikos Vutsis, i-a prezentat președintelui rezultatele alegerilor la nivel național", anunță președinția într-un comunicat de presă.

Partidul condus de Kyriakos Mitsotakis a câștigat alegerile legislative din Grecia, desfășurate ieri, fiind cotat cu aproape 40 la sută din sufragii și devansând formațiunea de stânga „Syriza”, a premierului Alexis Tsipras, care a fost creditat cu 31,5 la sută din sufragii.

Pe locul trei vine formațiunea de centru-stânga „Mișcarea Schimbării KINAL”, cu 8 la sută, urmată de „Partidul Comunist” cu 5,5 la sută.

Fluxul de știri
0